Protan Ballasterede Tage

Tildækkede vandtrykmembraner i tagstrukturer kaldes overordnet ballasterede tage. Ballastmaterialet kan udgøres af betonplader, småsten eller jord som grundlag for et plantetag.

Huvudbild - Protan ballasteredetage

Ballasten fra rullestenene giver taget et attraktivt udseende, ligesom rullestenene leverer god brandsikkerhed. Rullestenenes varmekapacitet, lysreflektans og fugtbevarende egenskaber er alle faktorer, som hjælper med at sikre et køligere indendørsklima i løbet af de varme sommermåneder.

I beskyttede tagløsninger tilføjes tagdækningslaget som et løst lag uden brug af vedhæftningsmaterialer på tagoverfladen. Dette sikrer enkel og effektiv installation men kræver lineær mekanisk forankring langs alle kontakter, brudpunkter og kantlister. Ekstra ballast i hjørner og kantzoner kan være nødvendigt i barske miljøer. I sådanne situationer skal der benyttes rullesten i stedet for betonplader, og i ekstreme tilfælde anbefales brug af betonafretningslag.

Det produkt, der anbefales til rullestensbaserede tage, er Protan G-membranen. Membranen modstår råd og er stabiliseret til at kunne modstå UV-stråling, varme og mikrober. Ved tagstrukturer, der er udsat for yderligere belastninger, anbefales Protan GG-membranen, eftersom den er noget tykkere end Protan G-membranen.

Der er en række fordele ved ballasterede tagsystemer:

  • Beskyttelse mod sol og vind
  • Beskyttelse mod mekaniske skader
  • Bedre brandsikkerhed
  • Øget termisk masse reducerer temperatursvingningerne.
  • Ingen punktering af dampspærren
  • Kræver ikke mekanisk befæstigelse på tagfladen
  • Bedre akustik
  • Bidrager til mere naturlige omgivelser
  • Frihed til at vælge æstetisk udformning
  • Kan gøre taget til brugsområde

 

Protan Omvendte Tagsystemer

Omvendte tage består af en isoleret ballasttagstruktur med membranen placeret under isoleringen.

Protan Dobbelte Tagdækningssystemer

Dobbeltløsninger har både isolering over og under membranen. Membranen leveres med ekstra beskyttelse imod temperaturer og mekanisk belastning fra begge sider.

Protan G

Vores dygtige produktudviklere anbefaler Protan G som underlag - denne tagmembran er glasfiber-armeret PVC og er resistent mod mikroorganismer

Protan GG

Under parkeringsdæk og de moderne, miljøvenlige grønne tage, anbefaler rådgivere at anvende Protan GG, som effektivt klarer belasting og vandtryk

Protan præfabrikerede detaljer

Protans præfabrikerede detaljer giver en helhedspræget og sikker udførelse, der samtidig er tidsbesparende. Protan har det bredeste udvalg af præfabrikerede detaljer, herunder detaljer til hjørner, rør, ombukninger m.m.